کودکان تهرانی دستان کودکان زلزله‌زده را به مهر فشردند/ کیف‌ هنری که چسب زخم شد

کودکان تهرانی دستان کودکان زلزله‌زده را به مهر فشردند/ کیف‌ هنری که چسب زخم شد

وی افزود: در یکی از این برنامه‌ها که با عنوان "یک نقش، صد نقاشی" به مدیریت علی ذاکری برگزار شد کودکان و نوجوانان نقاش تهرانی با همراهی اساتیدشان ایده‌ها و دغدغه‌های خود را که در پی زلزله آذربایجان برای‌شان ایجاد شده بود، نقاشی کردند. این آثار در برنامه حراجی زمستان سال گذشته به فروش رسید که عواید آن برنامه در حدود 50 میلیون تومان بود.

این مدیر فرهنگی درباره روند تخصیص عواید برنامه "برای بچه‌های ارسباران" به کودکان زلزله‌زده منطقه ارسباران توضیح داد: از آن مبلغ بسته‌هایی تحت عنوان "کیف هنر" تهیه شد که این بسته‌ها 9 مهرماه با همکاری هنرمندان بومی منطقه و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز و تهران در بین کودکان توزیع شد. این بسته‌ها حاوی مداد رنگی، کتاب داستان، لوح فشرده، دفتر نقاشی و لوازم‌التحریر است.

به گفته وی، طبق قولی که معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران داده است، کودکان ارسباران می‌توانند با ارسال نقاشی‌های خود جوایزی را از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران دریافت کنند.

کیف‌های هنر به سمت آذربایجان رفت

علی ذاکری هنرمند نقاش و مدیر طرح کارگاه نقاشی "چسب زخم" که سال گذشته در موزه هنرهای دینی امام علی (ع)‌ برگزار شد درباره برنامه برگزار شده و تأثیرات آن از نگاه یک هنرمند توضیحاتی را ارائه داد. وی در این باره به خبرنگار مهر گفت: 9 مهرماه در فضای پر از مهر و دوستی و هوای آفتابی پاییزی، هدایای کودکان تهرانی در دستان کودکان آذربایجانی قرار گرفت و توانست لبخند شادی بر لبان آنها بنشاند.

این هنرمند عرصه هنرهای تجسمی یادآور شد: این اتفاق باز می‌گردد به پاییز سال گذشته که ایده‌ای از طرف من برای برگزاری ورک‌شاپ‌هایی که در آن کودکان به همراه نقاشان حرفه‌ای در کنار هم نقاشی کنند و در نهایت آثار در نمایشگاهی به فروش رفته و به نفع کودکان زلزله‌زده آذربایجان هزینه شود، ارائه شد. اسم این حرکت "چسب زخم" شد تا مرهم کوچکی باشد برای زخم‌های بزرگ کودکان زلزله‌زده آذربایجانی.

ذاکری در ادامه سخنان خود گفت: دعوت‌ها شرع شد و دوستانی به عنوان حامی و یاری‌دهنده به این حرکت پیوستند. چهار ورک‌شاپ در روستای جیقه آذربایجان، باغ فیروز بهرام تهران، موزه امام علی (ع) و پردیس ملت تهران برگزار شد. در این ورک‌شاپ‌ها هنرمندان معاصر ایرانی از جمله شهرام بابایی، عطیه بزرگ سهرابی، مهناز پسیخانی، ستاره حسینی، خسرو خسروی، فرشید شفیعی، کیوان عسگری، بهنام کامرانی، مریم فریدونی، حسین ماهر، الهه مقدمی، مهتا معینی، مانلی منوچهری، نادر موسوی فاطمی و خود من شرکت داشتند.

این هنرمند نقاش کنار هم بودن هنرمندان بزرگ و نقاشان خردسال را اتفاقی دانست که برای اولین بار در ایران رخ داده است و تأکید کرد: برای اولین بار در ایران این اتفاق می‌افتاد که هنرمندان معاصر بتوانند در کنار کودکان به نقاشی بپردازند و این تاکیدی بر اهمیت نقاشی کودکان بود. از سوی دیگر کودکان تهرانی با هدایت مربیان‌شان روی هزاران چسب زخم نقاشی کردند و سپس بخشی از آنها را در مدارس خود فروختند و بخشی نیز در ورک‌شاپ‌ها تبدیل به آثاری شد که به قیمت‌های قابل توجهی به فروش رفت.

وی این عمل را نوعی دعوت از کودکان برای یک فعالیت اجتماعی، انسانی و هنری عنوان کرد و یادآور شد: این جریان تاکیدی بر ارزش همدلی، کار کردن برای دیگری، مهربانی و دوستی بود. همه آن‌ها می‌دانستند کاری می‌کنند که بناست درآمدی برای کمک به کودکان زلزله‌زده آذربایجان باشد. در نهایت در زمستان سال گذشته نمایشگاهی با عنوان "یک نقش صد نقاشی" از آثار نقاشی شده به همت موزه هنرهای دینی امام علی (ع) برگزار شد و فروش 50 میلیونی آثار موفقیتی برای کودکان بود.

ذاکری درباره نمایشگاهی که این آثار در آن به نمایش در آمد، توضیح داد: در این نمایشگاه شاهد آثاری از کودکان آذربایجان و کودکان تهرانی و نقاشان معاصر بودیم. به لحاظ حضور کودکان در این حرکت بنا شد منافع مالی نمایشگاه هم در راستای کودکان آذری هزینه شود و در نهایت 5 هزار کیف به همراه وسایل نقاشی و نوشت افزار برای آنان خریداری شد و طبق برنامه‌ریزی معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و تبریز و با حضور هنرمندان و مدیران شهرداری این هدایا در دستان کودکان آذری قرار گرفت. همچنین برنامه توزیع هدایا در روزهای بعدی از طریق مدارس برای آنها ادامه خواهد داشت.

وی در مورد حال و هوای کودکان زلزله‌زده آذری هنگام دریافت این هدایا گفت: نمی‌دانستیم دقیقا به کجا برده می‌شویم. ما مجموعا 3 روستا را بازدید کردیم که با دیدن هر کدام اشتیاق‌مان برای دیدن روستای بعدی بیشتر می‌شد. آنقدر کودکان این منطقه به ما انرژی مثبت دادند که همه ما تحت تاثیر قرار گرفتیم.

این هنرمند نقاش در پایان سخنان خود تصریح کرد: دوست داشتم به تمام این کودکان بگویم که فکر نکنند کسی به یاد آنها نیست. کودکان و هنرمندان تهرانی ولو اینکه چسب‌های زخم خود را بفروشند برای آنها کار خواهند کرد.

حضور حقیقی در میان کودکان زلزله‌زده آذری

ابراهیم حقیقی، پیشکسوت هنر گرافیک ایران نیز با حضور در مناطق زلزله زده مدنظر در اهدای کیف‌های هنر به کودکان ساکن در این مناطق شرکت داشت، توصیف این تجربه را از دیدگاه خود ارائه داد.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این حرکت و برنامه و تأثیر هنرهای تجسمی در زمینه همدلی و حمایت از کودکان و مردم حادثه دیده تأکید کرد: این برنامه‌ نشان داد که می‌توان برنامه‌ای برای هنرهای تجسمی ترتیب داد که تبلیغ مهربانی باشد. اندک پولی جمع شد که به عقیده من در راهی درست خرج شد.

حقیقی در مورد چگونگی برخورد بچه‌های آذری با این جریان توضیح داد: بچه‌ها بسیار خوشحال می‌شدند. چیز زیادی در این بسته‌ها نبود ولی همین مقدار نیز آنها را خوشحال کرد. ای کاش می‌شد که بیشتر باشد و ادامه پیدا کند.

وی در مورد چگونگی برخورد خود با این کودکان یادآور شد: خنده‌های آنها از ته دل بود و این برای من جای خوشحالی داشت. خنده‌های آنها من را تحت تاثیر قرار داد؛ نه من بلکه هر کسی که با ما بود تحت تاثیر قرار می‌گرفت.

برنامه اهدای کیف‌های هنر به کودکان زلزله زده منطقه ارسباران در یک بازه زمانی یک روزه برگزار شد.

گزارش از مجید احمدی - خبرگزاری مهر


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ن : یعقوب کامرانی
ت : چهار شنبه 10 مهر 1392


محمد بن حسن عسکری (عج) آخرین امام از امامان دوازده گانه شیعیان است. در ١۵ شعبان سال ٢۵۵ هـ.ق در سامرا به دنیا آمد و تنها فرزند امام حسن عسکری (ع)، یازدهمین امام شعیان ما است. مادر آن حضرت نرجس (نرگس) است که گفته اند از نوادگان قیصر روم بوده است. «مهدی» حُجَت، قائم منتظر، خلف صالح، بقیه الله، صاحب زمان، ولی عصر و امام عصر از لقبهای آن حضرت است.